maj 16, 2010

Ombetrækning af spisestuestole

Jeg har længe ønsket mig nogle helt klassiske dansk/skandinaviske spisestuestole og var blevet forelsket i Erik Buch's model 49. Denne type stole var helt almindelige i danske hjem i 60'rne og 70'rne, men er nu igen blevet moderne og har fået en velfortjent renæssance. Jeg har især bemærket, at stolen er blevet meget populær i USA, hvor de "ægte" arkitektegnede (og signerede) danske møbler sælges for uhyrlige summer:


Foto fra Deconet 


Jeg fandt 4 stole på et loppemarked, der lignede utroligt meget - de var i perfekt stand, mørk lækker teak og uden skrammer men beklædt med det her temmelige ulækre sorte vinylbetræk, som jeg tror, de fleste kender - det, der 'klistrer' til lårene, når man har siddet på dem i få minutter og gør det ulideligt, at sidde til en tre-retters middag.

Så jeg måtte finde noget stof til ombetrækning - og da jeg ville ha' noget lækkert, klassisk og holdbart stof, tog jeg en tur ind til en af Københavns mest eksklusive forretninger Livingplus hvor jeg valgte et smukt, varmt gulgrønt, lidt nopret stof fra Designers Guild.

Her er nogle fotos fra hele ombetrækningsprocessen:

Ryglæn


Sæde


4 sæder og 1 stol færdigeStolene var nemme at ombetrække - det værste var faktisk, at jeg var nødt til at gøre det i min lille stue - og da jeg ikke er havnens hurtigste knallert, så tog det sin tid:-)

Jeg er meget tilfreds med resultatet - ikke mindst den gode vejledning og super gode service jeg fik hos Livingplus.
Chek hjemmesiden ud - og nyd de lækre stoffer og fotos af forskellinge indretningsløsninger, som butikkens ejer har udført for sine kunder.
Forretningen har også onlinesalg, er på Facebook og indehaveren har for nyligt påbegyndt en blog, der bestemt er værd et kig.

Stolene kostede 50,- stykket, stof, lim og hæfteklammer løb op i ca. 800,- kr - så jeg fik 4 superlækre spisestuestole for 1000,- kr.

For my english readers:
I thrifted 4 of these chairs for my dinnertable and they were in excellent condition. Teak, no schratches, sturdy, cheap but they had this ugly black vinyl, that gets hot and sticks to your thighs so they needed to be re-upholstered.
I bought the fabric - a nice, varm yellow-green from Designers Guild - at a wonderful store, Livingplus - check out this gorgeous shop or even better: go visit when you come to Copenhagen - this is truly a mekka for all interested in interior decorating.
I paid 32$ for the chairs at the thriftstore and about 130$ for the fabric, glue and nails for my nailgun:-)   

2 kommentarer:

ann sagde ...

Hvor er dine stole bare blevet flotte :-)

Rosa sagde ...

Jep - og det bedste er, at de er færdige *g*