juli 15, 2008

Saving the last shirt for you!

Når man gennem mange år har levet og klaret sig for et meget beskedent beløb, så lærer man ikke blot at spare, men også at skrue helt op for både fantasien og de kreative evner *S*

Sidste år ville jeg lave en quilt til min mand - men pengene var små, så der skulle fintænkes. Jeg blev så inspireret af denne quilt, som jeg fandt på nettet - den er enkel og jeg ku' godt li' det cirkelformede quiltemønster.Det endte med en tur til et par genbrugsbutikker, hvor jeg købte 8 herreskjorter - alle i 100% bomuld og med lange ærmer. Dame- og børnebluser dur' ikke, da der er for mange sømme og indsnit og dermed for stort spild.

Til bagsiden købte jeg 3 fleecetæpper i en Tiger-butik - billigt og ok til en stor quilt, der udelukkende anvendes til sengetæppe, ikke nødvendigvis behøver at holde 100 år og som er let at lave.

Alle sømme, kraver og manchetter på skjorterne blev skåret væk og resten skåret i passende strimler og syet op i en meget enkel log-cabin. Fleecen blev vasket og tørretumblet - de to blev syet sammen på midten og den 3. skåret op til dobbelte kanter rundt om quilten.

Her ses quiltens top syet sammen i to brede baner, ialt 4 baner - og vejret var superskønt den dag, så selvfølgelig skulle den fotograferes ude i haven :o)Toppen og bagsiden blev samlet (der er intet mellemlæg) og jeg måtte erkende, at det var temmelig svært at quilte det på symaskine. Jeg har derfor quiltet et cirkelmønster i hånden - der mangler faktisk ikke så meget og så skal kanterne skæres til og fleecekanterne sys på.
Men men... det er stadig en UFO - og en af dem, der gir' lidt dårlig samvittighed. Det er skidt at gi' en gave, som ikke er færdig :-/

Jeg må se at få den færdig :-))


UFO: UnFinishedObject

Ingen kommentarer: