oktober 16, 2008

Kantet - men langt fra færdig

Så er min 'vilde' og kreative mønsterfrie non-perfektionistiske quiltforside færdig. Jeg fandt noget fint gul-grønt bomuldsstof til kant, som går virkelig godt sammen med de andre lidt pastelagtige farver.

Der er INTET der overgår det smarte og forudseende i at ha' en masse stof - i reserve ;-)
Bare tanken om at skulle ud og lede i butikker hver gang jeg får en kreativ idé er næsten ikke til at bære. For ikke at nævne de kreative idéer jeg kan få, bare ved at hive det hele frem og sådan nærmest føle mig igennem alle mine stoffer, hvoraf de fleste lever en stille, foldet og skjult tilværelse i æsker, bokse, kasser og bag låger og skabsdøre. De stakler!
Så ud kommer alle stofferne - og jeg tilbringer en herlig time eller to på min seng - omgivet af alt det ...STOF!

Farverne er ikke helt gode på billedet - jeg er totalt amatør hvad angår fotografering og jeg er ikke dus med det kamera, jeg har lånt. På fotoet nedenunder ser kanten desværre lidt brunlig ud.Her en stor detalje - påsyede cirkler skifter med små firkanter. Cirklerne er syet på en hel firkant, mens firkanterne er syet på to sammensyede rektangler.

Klik på fotoet og du vil se, at jeg ikke har fået cirkelquiltet alle cirlerne - men det har jeg nu;-)

Detalje af en rødorange cirkel. Stoffet er klippet ud efter en tallerken, der passede i størrelse og påstrøget volumenvlies, zigzagget i omkredsen på en hel firkant og derefter maskinsyet med fri hånd rundt i en cirkel.

Jeg har bevidst ikke gjort mig umage med at få en 'perfekt' cirkelquiltning ud af det-det må gerne se ujævnt og 'håndlavet' ud.Her en detalje af en gul cirkel:

Og idéen med at stryge volumenvlies på de applikerede dele viser sig at gi' lige nøjagtig den fornemmelse og følelse, jeg gerne ville ha' frem.... lækkert, lidt 'fluffy'-agtig og krammeværdigt :-)

Og så er den ikke engang quiltet endnu. Åhh.. den blir' skøn at kramme, når den er færdig:-))

2 kommentarer:

Patty sagde ...

Your quilt is beautiful!

Rosa sagde ...

Thank you, Patty :-)

I just visited your blog(s) - and my! You are a busy woman. I'm so inspired!