oktober 13, 2008

Vintage - eller gammelt skidt?

Set på auktion for 950,- kr

Jeg har i flere år samlet på og købt en masse "skrammel' på diverse loppemarkeder og i genbrugsforretninger.
For nylig har jeg fundet ud af, at alt det jeg så godt kan li' - som jeg synes har kvalitet, originalitet og charme - kaldes "Vintage" og er ved at blive store samlerobjekter. Alt fra vaser, tallerkener, bestik til ovnfaste fade, kasseroller og kaffeservice, som er ældre end 30 år er "Vintage". Ikke gammelt og ikke antikt - men "Vintage". Så er det vist slået fast *g*.Jeg har fx fundet ud af, at min fine kopper og tallerkener fra Arzberg hedder "Filligran", sælges/købes for en formue og er næsten umulige at opdrive." Filligran" Arzberg. Underkop"Filligran", Arzberg. Middagstallerken

Gamle ovnfaste fade af Pyrex-typen, som var helt almindelige i ethvert hjem i 50'rne og 60'rne sælges nu til rimeligt høje priser og kan være svære at finde. Og helt galt er det med det gode og fine ovnfaste stentøj fra de kendte svenske mærker.
Her er fx. et helt sæt fade - "Picnick" fra Rörstrand, designet af Marianne Westman i 1956 - mit fødselsår. Jeg synes det er helt unikt smukt - jeg er vild med farverne og de søde, stiliserede billeder af diverse frugt og grøntsager.

"Picnick" Rörstrand (1956)Eller hvad med disse kopper - alle designet for over 50 år siden:

"Mona", Rörstrand

"Spinett" fra Gefle
"Skotte" fra Gefle

"Balder", Rörstrand

"Fiesta"

"Fresia", Rörstrand
"Red Top", Rörstrand
Jeg er ikke indehaver af den viste smørkrukke - men til gengæld har jeg en ovnfast kasserolle i samme mærke. Dog uden det røde låg, som ikke fulgte med og som var en fin overraskelse for mig, da jeg så at alt køkkentøj med navnet "Red Top" havde et rødt låg - og dermed også forklarede navnet.
Så jeg må på jagt - efter røde låg og skønne, dejlige ting fra min allertidligste barndom.
Om jeg bruger det? Ja, da - selvfølglig!
Og.. æh... neeej... jeg er der ikke helt endnu. Ved forklædet. Det er nemlig osse blevet et hit og et "Vintage"-fund - men flæser har jeg aldrig været fan af, så der stopper festen :-))

4 kommentarer:

www.potsandpins.com sagde ...

I hope you read English!! I didn't need to understand your language to LOVE your blog! The pictures are fabulous - I love, love, love your quilt! It's just wonderful and I hope you'll post when it's done! Thanks for stopping by my blog so I could find yours! I think I'm in need of some new kitchen dishes - after seeing all the wonderful ones you posted about...I'll be back!

Rosa sagde ...

Yes, I do read English :-))

Thank you so much for your comment, I am thrilled that you like my blog.
I have several quilts going on HAHA.. I am the Queen of UFO's - but that said, I'm working on my so called "Artistic Quilt" - the one with the circles. Pure inspiration, plain out 'stealing' and no pattern. The no-pattern thing is a huge challenge for me, so I'm so glad that you like it.

Feel free to come back - you're SO welcome *S*

Vilhelmsdal on-line sagde ...

Sikke en masse minder det satte igang!

Skønne gamle stel. Ja, jeg har også skabet fuld. Bl.a. min fars gamle Musselmalede 12 af hver, som jeg ikke ville eje da jeg var 21.
Men nu er det ofte fremme. Helt cool!

Rosa sagde ...

Ja - det Musselmalede er superflot og godt det kommer frem. Det er synd og skam at gemme det væk i et skab.

Og så er det sådan en dejlig lille luksus ting at nyde en kop the/kaffe af en fin kop en helt almindelig hverdag:-)
Skønt, med sådanne små stjernestunder og nydelser.