maj 01, 2012

Testquilting the Shoo Fly baby quilt

Jeg er blevet pinligt klar over at det er virkelig, virkelig længe siden jeg sidst har quiltet noget.
I dag kom jeg i tanke om, at det da vist var en god ide at lave en testquiltning. Selv om det 'kun' er en babyquilt og den ikke er så stor, så sidder perfektionisten jo alligevel og råber: "gør det nu ordentligt!"

Så i gang med at lave en testblok.


Batting: 100% polyester - recommended by the quiltshop for freqent wash and sparse quiltning

It's a really long time ago I last quilted something, so I made a testblock for the baby quilt.

Jeg har ikke lyst til at quilte den for meget da jeg gerne vil ha' at quilten bliver blød og lækker og ikke for stiv i det, så jeg besluttede at selve Sho Fly mønstret skulle understreges så det kommer til at stå frem. Jeg fik så den ide, at jeg kunne quilte cirkler i alt det hvide for på den måde at fremhæve mønstret... ikke nogen god ide. Dels ku' jeg slet ikke styre at få den cirkel størrelse frem jeg gerne ville ha', nemlig noget større end vist herunder og dels ku' jeg overhovedet ikke finde ud af at sænke maskinens feed-dogs. Hva'ba'?? Jo. Gammel Singer, lånt, god og pålidelig - men der er INGEN dims til sænkning af feed-dogs. Jeg splittede næsten maskinen ad for at finde ud af det - men nej. Så ved jeg det.


Horrible, horrible quilting! Not good.

I wanted the Sho Fly pattern to stand out so I thought it a good idea to quilt circles all around it. Nope! I could not lower the feed-dogs on this old Singer machine (I almost tore it apart!) and I could not get the circles in the bigger size I wanted. I just stink at this;-) So not a good idea.

I stedet forsøgte jeg at se hvordan det ville se ud hvis jeg både quiltede in-the-ditch og en ekstra søm lige udenfor hele vejen rundt om shoo fly mønstret.
Success!!


Much better. This I can do fairly well at least:-)

Then I tried to stitch in the ditch and also outline the shoo fly shape around the whole pattern.
Success!

Men jeg syntes stadig det var lidt for lidt. Så jeg lavede en lille, wonky stjernequiltning i den midterste firkant i en trådfarve, der vil gå godt til alle blokkene.
Rimeligt ok.


Wonky star in middle sqare

I thought the quilting was to sparse, so I tried out a wonky star in the middle square of the block.
Pretty ok.

Men jeg er i tvivl om jeg bare kan lade de resterende hvide felter være? Eller skal jeg også quilte hvide wonky stjerner i dem? Måske er det nok at quilte in-the-ditch i alle sømmene. Og måske ser det tosset ud med alt for mange wonky stjerner quiltet både i de farvede og alle de hvide felter?
Jeg er lidt på Herrens mark her:-)


Test block so far
I'm just not sure that this is enough quilting. Maybe I should make wonky quilted stars in all the white sqares as well? Or maybe that will look too busy?
I'll need to sleep on this:-)

4 kommentarer:

Rachel sagde ...

I think it might look a bit busy, but I agree, it needs thinking about!

Grete sagde ...

Du er flink da, som lager en testquilting! Jeg bare setter i gang, jeg, og så blir det slik!
Alle dine forsøk er fine, men skjønner at det er vanskelig med sirkler når du ikke får senket undertransportøren. In the ditch + en søm utenfor framhever stjerna fint. Størrelsen blokka er vel også viktig for hvor tett du må quilte. Hjerter er jo koselig på en babyquilt, da......

Stofmutter sagde ...

Jeg synes, det ser bedst ud, at du quilter uden om sho flyer mønstret. Det er nok, og så får du ikke for meget quiltning, og du får det bløde babytæppe, du ønsker. Vil du have mere quiltning, kan du jo sy flere gange uden om mønsteret fx i en cm afstand.
Marianne fra stofmutter.blogspot.com

patchworker sagde ...

Imponeret, at du laver prøver
:-)).
Quiltningen omkring Shoe fly mønstret ser godt ud, men stjernen ville jeg nok vælge at lave i det hvide og ikke i Shoe flye mønstret, fordi jeg engang fik fortalt, af en klog kvinde, at det jeg ville fremhæve i en quilt skulle jeg quilte omkring og det jeg ville dæmpe skulle jeg quilte i.
Hilsen Esther