februar 28, 2012

UFO no. 1 - Give Away

Read about this give away here and please come back and give me some good advice;-)

Læs om denne give away her og kom tilbage og gi' mig gode råd:-)


This is my first quilt-top. Ever. An Irish Chain. You can go here and read about how I several years ago confessed to be the Queen of UFO's *lol*

This top holds a lot of sadness and memories about a lot of hard and difficult years but mostly it is a happy piece. I like it very much in a strange but calm sentimental way - it is well made, took about 3 months to layout and piece and was at the time way out of my comfort zone - the colors scared me and at the same time they were so very appealing, because they made me happy - something I desperately needed in that period.
This quilttop made me fall in love with quilting and color and gave me back my passion for sewing, for which I'm very grateful. It deserves to be finished. Really!Dette er min første quilt-top. Nogensinde. Mønstret er en Irish Chain. Du kan læse her hvordan jeg for flere år siden gik til bekendelse og udråbte mig selv til Dronningen af UFO'er *lol*

Den quilttop du skal se her repræsenterer megen sorg og mange minder om mange hårde og svære år for mig men mest indeholder den en masse glæde. Jeg er meget, meget glad for den på en sær men også rolig og okay sentimental måde - den er godt og omhyggeligt syet over en periode på tre måneder og var dengang ikke i nærheden af min almindelige erfaring med syning. Især var jeg skræmt af farverne som også føltes utroligt tiltrækkende fordi jeg opdagede, at farver gjorde mig glad og det havde jeg brug for i den periode.
Denne quilt-top gjorde mig forelsket i quiltning og farver og gav mig min gamle passion for syning tilbage - noget jeg er meget taknemmelig for. Den fortjener at blive færdig:-)Here it is october 2007 - all the many pieces (700+ sqares, each 5cm square) on the designboard ready to be pieced (sorry for the bad pic)

Yes. It is HUGE! ca. 205x155cm
I newer knew how or when to stop. I do now;-)
Overambitious, that's me.

And here it is on my bed in my tiny bedroom:

The borders are not completely sewn on yet, but here you see how it is supposed to look..
Kanterne er ikke helt syet færdige.

No ironing, sorry. Too much work;-)
Ikke strøget desværre;-)
There is only 1 white strip on the border although it looks like two here.My question has to do with quilting the large, white areas.
It will be machine quilted on my very basic domestic machine.
As you can see the white areas are quite large, so I need ideas about WHAT to quilt in those areas. I have thought of some design that will fill out the space and make it stand out as the quilting on the rest - the colored areas - will be quite subtle and not so noticeable as I think the color will overrule the quilting, which will probably be very simple. I also need good advice of what to quilt on the white border strips. If you have links to design ideas it will be very much appreciated.


 
Mit spørgsmål går på quiltningen af de store, hvide områder. Jeg maskinquilter den på min helt almindelige symaskine - altså ingen fancy overtransportør-dims;-)
Jeg forestiller mig et design som fylder det hvide område ud og får det til at stå tydeligt frem, da jeg tror at quiltningen i de farvede områder (som vil være meget enkel) vil blive meget overdøvet af farverne. Jeg mangler ideer til sådan et design,- måske noget der kan bløde lidt op på det meget 'firkantede' indtryk - eller noget der understreger det? Jeg har også brug for ideer til quiltning af de smalle hvide kanter. Har du links til gode quiltdesigns vil det være dejligt:-)

I'm looking forward to your good advices;-)

Jeg glæder mig til at høre dine gode råd:-) 14 kommentarer:

Bente-I like to QuiltBlog sagde ...

Hej Rosa,
jeg synes at du skal se og få den UFO færdig, for quilten er så smuk, den skal op af ufokassen så du kan glæde dig over den.
Jeg vil simplethen råde dig til at quilte diagonalt igennem kvadraterne,brug hvid tråd på de hvide felter og evt. en multicolor i de andre. Hvis du begynder at tænke over fancy quiltemønstre til en quilt i den størrelse, kan du nemt køre surt i det, så heller quilte linjer, dem behøver du ikke engang tegne op, du kan sagten quilte fra et hjørne til det næste pr øjemål. Det bliver garanteret godt! Faren ved frihåndsquiltning er, at man quilter for tæt, så bliver quilten hård og ublød :o)
KH
Bente

Helle sagde ...

Hej Rosa...
Sikken en smuk quilt og fantastiske farver....jeg vil helt klart råde dig til at freestyle quiltning...
Nu ved jeg ikke får handy du er med symaskinen...men jeg forstiller mig de smukkeste feathers i de hvide felter og bestemt også andre mønstre i de farver....det kan sagtens ses - og så skal du huske på, at quiltningen jo samler tæppet - og er det halve arbejde. Tag rundt på nettet og se forslag til quiltemotiver så man kan lave...Mange patchworkbutikker tilbyder også at quilte for dig, men der kan du nemt komme af med en 3000-5000 kr - så det er dyrt! En diagonal quiltning finder jeg alt for kedelig - og vil slet ikke komme tæppet til sin ret! God fornøjelse.

Grete sagde ...

En flott og fargerik topp du har laget! Den må du se til å få ferdig!
Ikke lett å gi råd, og jeg er litt enig med begge de to som har gitt deg råd allerede. Fordi dette er et meget stort arbeid, vil jeg likevel råde deg til å quilte med rette linjer. Men jeg ville nok hatt en overtransportør for å få trukket både topp og bakstykke jevnt i maskinen.( Jeg er ikke glad i å tråkle (rie? på dansk?, så jeg er meget glad i overtransportøren!) Jeg ville quiltet med flerfarget blå diagonalt i de blå stripene. Så ville jeg brukt flerfarget rød og quiltet diagonalt i firkanter i de røde, rundt om de hvite. Og så de hvite?! Du kan jo fortsette med firkanter, kanskje flere, diagonalt i de hvite, med meget lys eller hvit tråd. Men det kan også bli veldig fint med fjærmønster, en "blomst" eller lignende, men det bør vel være omtrent like tett quiltet over det hele for å få teppet jevnt. For åpen quilting noen steder og for tett andre steder, kan gjøre at teppet bukler seg og blir ujevnt.
Sidestykkene ville jeg også quiltet med striper diagonalt om jeg hadde valgt det på resten av teppet. Velger du noe mykere i de hvite midtfeltene, ville jeg også valgt mykere quilting med fjærmønster, bladranker eller lignende på ytterrammene.
Det blir spennende å se hva du velger! Kanskje du velger noe helt annet enn alle råd du får.... Om du googler freemotionquilting - tror jeg- får du opp mange forslag!
Jeg er spent på morgendagens UFO!
Ha en fin kveld!

Rosa sagde ...

Jeg har sørme fået noget at tænke på her - tak for det.
Og trådfarve har jeg overhovedet ikke skænket en tanke.
Tænker lidt på om jeg evt kunne tegne et motiv op i de hvide felter og så håndquilte det i min store quilteramme?
Jeg er ret skrap til at sy, men jeg tror ikke jeg vil lægge ud med at quilte feathers, det er jeg slet ikke erfaren nok til:-)

Bente-I like to QuiltBlog sagde ...

ser du Rosa,
derfor har jeg foreslået diagonale linjer, for hellere det end et quiltresultat som du bliver ulykkelig over.
Der er ikke ret mange der kan frihåndsquilte feathers med en alm. husholdningsmaskine på sådan en stor og flot quilt.
Få den færdig, for alt for mange ufo´er er belastende, og den er virkelig for flot til ikke at ligge på sengen :o)
kh
Bente

patchworker sagde ...

Kan du lave free motion quilting ??? det kan laves med en stoppefod på en almindelig symaskine, men det kræver lidt øvelse, for så ville stipling være en god metode, fordi det er bløderundinger, som slynger sig rundt.
Det kan også lade sig gøre at tegne et mønster ind, med frixionpenne, som forsvinder med varme og sy ganske almindelig med quiltetråd evt cirkler inden i hinanden, som en spiral. Ved at tegne mønstret på, kan du bedre styre hvor tæt det skal være. Og knudequilte i farverne med brodergarn.
Et flot tæppe, jeg kan godt forstå, at det skal gøres færdig.
Hilsen Esther

Rosa sagde ...

Jeg er RET hooked på de cirkler. Sådan har jeg faktisk quiltet en anden quilt (det havde jeg helt glemt!)- og jeg har akkurat i dag læst og set video om de der frixionspenne, som skulle være helt utrolig gode.
Men men.. jeg er også lun på diagonalerne.. hmm..

karen sagde ...

Rosa...in the white area I would quilt simple lines close together in a grid form....and this piece of work is beautiful....

Rosa sagde ...

Karen, I'm thinking a lot about those lines...

Annelise sagde ...

Sikke en smuk quilt! Jeg er selv vild med den slags, og hvis det var min, ville jeg quilte 2 mm inde på det hvide felt - altså hele vejen rundt. Så ville jeg quilte nogle cirkler, som slynger sig ind i hinanden - også i de hvide felter. Herefter ville samle det kulørte med en knudequilt lige midt i, hvor de skrå linjer krydser.

Fru Olsen sagde ...

Jeg ville nok quilte noget der fremhævede det hvide med tætte quiltninger og når det var gjort, ville jeg se om det også kunne bære at lade de flotte farvede være uden quiltning...
Hilsen Mette
http://framettesunivers.blogspot.com/

lone nygaard sagde ...

Rosa du skriver at der i denne top er syet både sorger og glæder. Jeg kunne forslå dig at du i de hvide felter quilter hjerter evt. hjerter der er slynget sammen gerne med en multifarvet tråd - og så bare en enkelt quiltning i de farvede felter for at fremhæve. Det er jo helt fantastisk at sy alt hvad man er fuld af med ind i et tæppe. Og at man fremover lader tankerne gå tibage. Men hjerterne vender det hele til noget godt. Hilsen Lone Nygaard

Wendy sagde ...

How about echo quilting the shape of the white space?

Anonym sagde ...

Hej Rosa.

Det er en meget smuk quilttop du har liggende og den fortjener bestemt ikkeat ende son UFO.

Jeg ville quilte diagonalt midt gennem de farvede "striber # og helt ud til yderste kant af din top og så i de store lyse felter lave en simpel blomst( hoved ) som fylder det meste af det lyse felt ud og uilte med en farvet tråd - feks en stærk rød.

Feks denne blomst : http://www.postgaarden.com/ashop/index.php?page=shop.product_details&product_id=2247&flypage=shop.flypage&pop=0&keyword=quilteskabelon&option=com_virtuemart&Itemid=77

Mange hilsner
Lone