februar 29, 2012

UFO no. 2 - Give Away

Read about this give away here and please come back and give me some good advice;-)

Læs om denne give away her og kom tilbage og gi' mig gode råd:-)


My 2nd UFO is a hand pieced Grandmother's Flowergarden. Big-size hexagons.
For a while I'd been hand piecing af lot of hexagons but had to admit that it was too stressfull for my hands to piece those rather small 2" hexies. So I bought larger hexagon paper templates (4"), cut fabric and soon things began to happen. Much easier and quicker than the small ones.
The reason why this never got finished has to do with one of the next UFO's I'm going to show you;-)
I just had to try something else out and then... well you know how it goes, if you are a much better starter than a finisher!
The top needs one more row of flowers on the long side, borders and of course quilting.


Min 2. UFO er et Bedstemor's blomstertæppe i mega-størrelse - syet i hånden.
Jeg havde i et stykke tid syet en masse små 2" hexagoner, men måtte erkende, at de simpelthen var for små for mig at holde på når jeg skulle sy dem sammen. Så jeg købte 4" (10cm) store papirhexagoner og temmelig hurtigt skred det fremad.
Grunden til at jeg ikke er kommet videre har en hel del at gøre med en af de næste UFO'er som jeg liiiige skulle prøve at sy - og sådan er det når man er rigtig god til at begynde på noget nyt og ikke så god til at afslutte noget;-).
Jeg mangler mindst en række hele blomster på den lange led og så kanter og hele quiltningen.


The top laid out on my sofa on a sunny day with good light for photos
Her er tæppet lagt ud på min sofa en dag hvor lyset var fint til fotografering:

Still no ironing;-)
Jeg sparer på kræfterne og stryger altså ikke før højst nødvendigt;-)


Very girly and really not me.
Meget 'piget' og ikke helt min stil.


Background fabric is from Moda, Martinique, a light beige with tiny flowers
Baggrundsstoffet er fra Moda's Martinique, en lys beige med små blomster.


Here's the deal:
I like handpiecing. A lot. But I'm not really into this design. It's too oldfashioned the 'wrong' way and too 'girly' for me. Took me a looooong time to admit, but there you go. And I don't know any small girl who would appreciate it, so I plan to keep it.
So - how can I make it more modern? More... sleek, comtemporary and 'engineery' and less 'girly' ?
Can I add something? Make some applikée perhaps that is not flowers/stems - or make a border that will lift this design say.. 60-70 years ahead?? (I never promised my questions would be easy!!!!)
Maybe some geometric quilt pattern?
I also thought about handquilting this top with a thick perle cotton 8 or 12 and use this top to practice on, as it really does not hold any kind of sentiment for me like my other tops.
Lots of questions regarding how to change a design after it's made. Can it be done?


Til sagen: Jeg kan li' at sy i hånden. Men - jeg er faktisk ikke så vild med dette design. Det er for gammeldags (på den 'forkerte' måde) og for 'piget' til mig. Det har taget rigtig lang tid for mig at indrømme overfor mig selv - men sådan er det:-)
Så - hvordan kan jeg gøre quilten mere moderne? Mindre 'tøset' og mere 'ingeniør-agtig' *lol*???
Kan jeg tilføje noget? Måske applikere noget, som ikke er blomster/ranker eller lave en kant, der kan gøre Bedstemors blomsterhave til en moderne have? Quilte det hele eller kun kanten i fx et geometrisk mønster?
Jeg har også tænkt på at håndquilte toppen med perle cotton 8/12 og så bruge quilten til at øve mig på. Sært nok er det en af de quilttoppe jeg har lavet, som jeg egentlig ikke forbinder med nogen/noget specielt, så den må gerne blive en øve-quilt. Går det galt, så går det galt - helt ok.
Spørgsmålet er om det er muligt at ændre det her design - efter det er syet op - til noget mere moderne. Lad høre!

I can't wait to hear about your ideas!

13 kommentarer:

patchworker sagde ...

Jeg er nok ikke den rette til at ændre på grandmothers garden, da det er et mønster, som jeg holder meget af, men okay. Dels ville jeg selv quilte rundt om alle blomsterne og montere, med underfald, så zigzag kanten bliver fremhævet.Det er ikke klogt at skære i håndsyede ting, men i stedet kunne der applikeres baner på kryds og tvæs hen over blomsterne, så det blev en have, med afgrænsede bede.
Hilsen Esther

Helle sagde ...

Av..den er svær...hexagons er bestemt ikke mit område og selv ikke i retro pasteller.
Ved ikke hvordan den kan blive mindre piget - syntes ikke den er specielt piget. Lukkekanten til sidst skal bare ikke være lyserød - men vælger du den i en blå eller grøn, så er du et skridt i den rigtige retning. Mht. quiltningen....jeg ville være så fræk at quilte med en flerfarvet tråd i nogenlunde de samme pasteller som du har brugt til blomsterne. Og så quilte langs siderne på 6 kanten - men kun på de hvide felter....i midten af hver blomst, kan du så også gøre det samme, men i samme farve tråd, som du vælger din lukkekant....kunne det ikke blive raffineret?

Grete sagde ...

Jeg er imponert, tenk å håndsy et så stort teppe! Og når du også kan tenke deg å håndquilte, synes jeg du skal quilte i de hvite feltene, rundt om alle blomstene. Men med hvilken farge? Lys, eller med farge som matcher og understreker de forskjellige blomstene... Kanskje også quilte rundt midten av blomsten? Avslutningen ville jeg laget med halve hexagoner, slik at kanten blir rett. Så ville jeg avsluttet med en ramme i en blåfarge, kanskje mot den mørkeste i teppet. Eller med to rammer, en smal blå og litt bredere grønn, eller omvendt. Eller la lukkekanten ha den andre fargen?
Å lage quilten "ingeniøraktig" klarer jeg ikke å se for meg. Skal du applikere på datamaskiner, oljeplattformer og annet.... Jeg synes ikke du skal applikere noe på denne quilten. Blomstene er flotte i seg selv, og jeg er redd motivene vil slå hverandre i hjel om du legger noe til.
Jeg synes det ser ut som dette teppet vil passe perekt sammen med din lyse sofa! Eller gi det bort til noen som er verdig et så flott arbeid om det blir for pikete for deg?
Lykke til!
Har forresten lagt deg til i min bloggliste slik at jeg kan følge med når noe skjer på bloggen din!

Rosa sagde ...

Grete, det "ingeniør-agtige" er fordi jeg er uddannet ingeniør. Du ved, vi er jo sådanne nogle firkantede personer *LOL* og måske ikke så 'girly' og romantiske anlagte.
Nej, jeg har ALDRIG tænkt mig at applikere olieplatforme på mine quilts - men nu får jeg jo en NY ide til en quilt!!!!!!, det går jo ikke, så pas på jeg ikke diskvalificerer dig;-)

Bente-I like to QuiltBlog sagde ...

Hej Rosa,
det jeg siger nu, er ikke det du vil høre, men vær sød og lad være med at lave denne klassiske quilt om til noget moderne. Det er et kæmpe arbejde du har haft med at sy alle disse blomster, meget smukt! En skønne dag vil du komme til at holde af og kunne lide denne quilt i nøjagtig disse stoffer, man ændre smag i løbet af et quilte liv, det kan man ikke forestille sig, men jeg kender flere eksempler på at det sker *lol* Tit knudequiltes en klassisk Flowergarden, det ville jeg gøre i dit sted. Det tager ikke alt for lang tid, dvs. du behøver ikke bruge en hel masse timer og energi på en quilt som du pt. ikke bryder dig om. Pak den væk når den er færdig, en skønne dag bliver du glad for den og i mellemtiden syr du andre quilts i de stoffer som farvorisere lige nu.
kh
Bente

Rosa sagde ...

Bente, det er nøjagtigt det jeg gerne vil høre: Din helt oprigtige og ærlige mening :-)
Jeg vil bestemt overveje knudequiltning.

Annelise sagde ...

Som andre skriver, så må du ikke ændre denne smukke quilt! Den er supermoderne og rigtig flot.
Hvad med at applikere den ned på en pastelfarvet kant, så takkerne fra sekskanterne bevares?
Så v ille den beholde det sarte look, og det er lige sådan, det skal være.
En skønne dag vil du garanteret sætte pris på den - hvis ikke, er der garanteret andre, der vil!

Fru Olsen sagde ...

Smuk og enkel og lidt feminin, den hviler i sig selv, men det var jo ikke det du ville høre? eller?
Jeg ville quilte i hver enkelt blomst og så nyde mit smukke tæppe, hvis det var mig der var mesteren for denne UFO.
Hilsen Mette
http://framettesunivers.blogspot.com/

lone nygaard sagde ...

Det er jo spørgsmålet Rosa - hvad du vil bruge alle disse ufoer til altså når de er færdige. De er rigtig smukke hver for sig. Hvis du ikke har planer kunne jeg godt finde på denne, at sætte et tynt frotté foer bagpå og sy en poncholignende kimono til dig selv.
Iført denne og med en glad kop the og lytte til dagens begyndelse.
Mange hilsner fra Lone Nygaard

Rosa sagde ...

Lone - det er en superide!!!
Jeg kan godt li' at tingene kan 'bruges'.
Jeg hoppede lige lidt i stolen her, jeg er ret vild med lidt anderledes idéer - og jeg har faktisk pønset på at anskaffe mig en ny kimono/morgenkåbe med lækker frotté, så jeg ikke skal bakse så meget i mit lillebitte bad med håndklæder, gigt osv.
Herligt!

Bits of Stitching! sagde ...

You could do a reversible quilt and used this for the underside of the quilt (quilt backing, i think is the right name). You could also hand embroider in some of the hexagons just for fun ;-).

Wendy sagde ...

To be honest, I can't think of a way to modernise this quilt. Have you considered donating it to a local shelter or old people's home where it will be loved and treasured?

Anonym sagde ...

Hej Rosa.

Denne top siger mig ikke så meget, men hvis du vil noget andet så sæt nogle hegn på du kan se det på Modas blog som : http://www.modabakeshop.com/2011/09/picket-fences-crib-quilt.html
og evt nogle Moda- follow us fugle på hegnet ( uden cupcake :-).
Selve quiltningen kan jeg ikke lige se for mig.

Så er den da ideel til sommertæppe i parken, altanen, haven eller på stranden.

Mange hilsner
Lone