september 25, 2008

Kreativt forsøg


En af de ting, som jeg helt afgjort har stor glæde af ved at lave mine quilts, er utvivlsomt at jeg hele tiden lærer noget. Specielt at slippe det perfektionistiske og frigøre mig fra alt det bundne - at det skal laves på en bestemt måde og at der er regler, der skal følges.


Det er bestemt ikke let, når man som jeg er meget systematisk og lidt af en tøsedreng med hensyn til at slippe perfektionismen. Jeg er absolut mest fascineret af det håndværksmæssige og er en tyv af Guds nåde: Jeg stjæler med arme og ben og inspireres på den måde rigtig meget af andres værker - Kunstner er jeg bestemt ikke - jeg holder af at ha' et forlæg, en færdig quilt at gå ud fra og så ændrer jeg lidt hist og her.


Denne quilt har jeg syet lidt på ind imellem. Cirklerne er klippet ud med en saks og påstrøget volumenvlies og derpå quiltet i et spiralmønster før de blev zig-zagget på forskellige stofstykker - nøjagtigt som de små firkanter.


Når de sidste baner er syet sammen skal siderne skæres til og quilten samles før jeg så kan gå i gang med at håndquilte herligheden:o)

Jeg overvejer en del hvad jeg skal gøre med kanterne, måske syer jeg smalle strimler stof på 3-kanterne og måske skal der en relativ bred kant på. Det har jeg ikke helt styr på endnu. Men den er sjov at lave og blir' en rigtig kramme/føle quilt.


Måske ender den her ikke som en UFO? På et eller andet tidspunkt MÅ jeg da få en færdig *G*


Jeg så et godt citat forleden: "The perfect quilt is Fun, Fast and Finished"


Jeg kan ikke være mere enig ;-))

4 kommentarer:

Geraldo Maia sagde ...

Hello Rosa,
Du har en meget smuk blog, jeg kan lide det.
Hilsener fra Brasilien:
Geraldo

Rosa sagde ...

Tak Geraldo - dejligt, at du kiggede forbi *s*

Mercedes sagde ...

Wonderful work!!

Rosa sagde ...

Thank you, Mercedes - I love your wonderful blog - you are so much more creative than I will ever be - pure inspiration and delight!