marts 08, 2012

Just Takes 2 Blocks 1-4

I've joined the Just Takes 2 challenge hosted by the blogs Sentimental Stitches and Dear Jane (Brenda Papadakis known for the Jane Stickle book)

Jeg har meldt mig til Just Takes 2 udfordringen (klik på billedet ude til højre) som bliver ledet i fællesskab af Sentimental Stitches og Dear Jane (Brenda Papadakis som skrev bogen om den berømte Jane Stickle quilt)

Her er mine første blokke:
 

Block no. 1  
This block is not quite finished. I need to cut away the fabric behind the circle, that is why it looks so puffy and uneven. The circle is applikeed on the larger 4-patch and is actually very round and nice.

Denne blok er ikke helt færdig. Jeg mangler at skære stoffet væk bag cirklen, det er derfor den ser så skæv og ujævn ud. Cirklen er en 4-patch skåret til en cirkel og applikeret på den større 4-patch.
Og den ER faktisk rund og fin;-)

Block no. 2
I can't show you nice, crisp blocks. These blocks will be put away untill all is done and I just decided, that ironing will have to wait. They get wrinkled anyway and I don't do unnescessary ironing. At all. Arthritic joints, you know:-)
The quilt is planned to be very big - I won't make all the blocks though. But I joined because this challenge is a kind of celebration of the exhibition  Infinite Variety shown at The American Folk Art Museum in New York last year - all the blocks come from various quilts from that collection of 600 red/white quilts!!!
I really wanted to see this exhibition - but then I can celebrate at home and make my own *s*

I use 4 different reds and a white muslin with a small print of champagne glasses - very appropiate, I think:-)

It is a great way to learn many different traditional blocks and techniques, some applikée and it is also possible to embroider some of the blocks.

Block no. 3 - The points are great! Yippee!
Jeg viser ikke fine, glatte og nystrøgne blokke her. De bliver alle gemt væk til de skal samles så de krøller igen, så ingen unødvendig strygning her. Overhovedet. Leddegigten bestemmer.

Denne quilt er meget stor, men jeg laver ikke alle blokkene.
Jeg meldte mig til fordi den er en slags hyldest til udstillingen Infinite Variety som blev vist sidste år i New York på The Amercan Folk Art Museum - en privat samling af 600 rød/hvide quilts!
Jeg ville så gerne ha' set den udstilling - men nu kan jeg fejre her hjemme og lave min egen.

Jeg bruger 4 forskellige røde stoffer og en hvid muslin med fine små champagneglas på - meget passende til en hyldest-quilt, synes jeg.

Det er en rigtig god måde at lære at lave mange forskellige traditionelle bloks på - de er alle taget fra forskellige quilts fra udstillingen og der er også applikerede og broderede blokke.

Block no. 4
Der er kun en ting jeg synes er rigtig... træls;-)

Der kommer nye PDF-filer med de nye blokke hver 14. dag og så skal man skiftevis hente dem på de to private blogge... det er mildest talt forvirrende og ikke smart.
Hvorfor de ikke har brugt den fælles blog til det, har jo nok at gøre med at de gerne vil ha' besøg på deres egne blogge, men brugervenligt er det ikke.
Og så er Dear Jane hjemmesiden da snart moden til en opdatering, synes jeg... den er, sammenlignet med mange andre blogs, umådelig uinspirerende, uoverskuelig med manglende backlinks osv og jeg har en idé om, at det er svært at oploade gode fotos på den site.

Men - har man først forstået det ret indviklede koncept, så er der rigtig gode PDF-filer med fotos og gode forklaringer til blokkene.
Jeg glæder mig under alle omstændigheder til at lave den her quilt:-)

6 kommentarer:

Grete sagde ...

Gratulerer men kvinnedagen!
Dette ser ut til å bli et stort prosjekt! Fine blokker, og det er jo som du sier en fin måte å lage mange forskjellige blokker på!
Og databrillene???

Rosa sagde ...

Grete - det var en KAMP at finde brillerne!
HAHAHAHA!
Jeg skrev en update på sidste blogpost, men altså - jeg fandt dem i morges i klædeskabet, der lå de på sweaterhylden.
Rosa brillestel ovenpå en rosa sweater. Ikke nemt at se - men nu er de fundet:-)

Ja-det kan blive en stor quilt, men jeg vælger de blokke jeg kan lide, jeg laver ikke dem allesammen. Der er nogle ret svære med applikation, dem hopper jeg over. Det løber over et helt år, så det går stille og roligt.

Grete sagde ...

Flott du fant brillene til slutt! Tenk på all den gode mosjonen du fikk:Tøye, strekke,bøye, klatre, gå omkring..... Og all hjernegymnastikken......

Rosa sagde ...

Jeg var endda nede på knæ for at se under alle møblerne!!
Det kan ikke anbefales.
Det kan føre til opdagelse af støvpartikler i mega-size og deraf følgende samvittighedskvaler for ikke at tale om besværlighederne ved at løfte skelettet op igen i opretstående stilling.

Her på kvindernes internationale kampdag vil jeg kæmpe for 1) eget stort syværelse til alle og 2) effektiv (yngre mandlig) rengøringshjælp hver uge.
Det burde ikke være for meget!!!

Bente-I like to QuiltBlog sagde ...

smukke blokke, rødt og hvidt er så flot!!! Du har fuldstændig ret i alt hvad du skriver om bloggene og om hvor træls det er at finde filerne...-men blokkene er fine og jeg kan godt lide at de ikke er lige store.

Helle Thode sagde ...

Det er så flotte blokke og har ligesom dig også besvær med at lede efter dem på de 2 blogge. Gemmer dem til engang jeg vil lave sådan een..for spændende er den altså .-)

Render dagligt i postkassen - kan jo slet ikke vente med at se de smukke bali stoffer som jeg har vundet hos dig? Mon postmanden har rendt med dem eller er du ikke kommet så langt endnu min kære Rosa? Hav en dejlig søndag med knus her fra Helle