marts 03, 2012

UFO no. 5 - Give Away

Read about this give away here and please come back and give me some good advice;-)
This is my last entry - make a comment  here and on the other 4 entries before sunday (midnight) and you can win very nice prizes for your good ideas!

Læs om denne give away her og kom tilbage og gi' mig gode råd:-)
Dette er sidste post - skriv en kommentar her og på de andre 4 indlæg inden søndag (midnat), så har du mulighed for at vinde fine gaver for dine gode idéer!Så er jeg ved at være ved vejs ende i forsøget på at få gode ideer og hjælp til at færdiggøre 5 udvalgte UFO'er. Det har været SÅ godt og jeg er fyldt med inspiration og lyst til at gå i krig med bæsterne!
My last UFO - here we go!


I cannot tell you how much time I spent on this top. It was a LOT.
Because of my fear and love for color I decided to challenge myself to make a quilt where "value" would be the focus. All blocks had to have an overall identical value in color, but still 'pop'. And fabrics should be from stash and preferably scraps.

I like this one very much. Very, very much. I'm actually rather proud of it and I think I did good. And - it looks way better than the photos show!
I only need to piece to sides of the border.

Som I kan se, så fungerer min sofa som en udmærket designvæg!
(gæster kan forvises til lænestol og puf, hvis de kommer og forstyrrer midt i det hele *lol*)

Det er umuligt for mig at sige hvor lang tid jeg har brugt på denne top - men det er meget!
Da jeg både er vild med farver og samtidig skræmt af dem besluttede jeg at udfordre mig selv til at lave en quilt, hvor 'value' var focus. Alle blokke skulle overordnet ha' den samme farvestyrke og alligevel skulle der være noget 'pop' i den. Alle stoffer skulle være fra lager og gerne rester.

Jeg er faktisk rigtig, rigtig glad for den. Og jeg er i al ubeskedenhed temmelig stolt af den og synes den er meget vellykket. Og så ser den meget bedre ud end på disse fotos:-)
Jeg mangler kun at sy kanter på to sider.The border looks like this with squares set slightly askew.
Kanter syet med squares sat lidt på skrå, så de 'danser' lidt.

Because I like this one so much and because I think of myself to be succesful in my own challenge (I know, I'm bragging, but come on - sometimes you just have to brag!), I'm scared to death to quilt it. I'm so afraid to ruin it - and I can't 'see' what quilt pattern would be good for this one.
No stipple here though. At all. My veto.
Something geometrical? Triangles perhaps? LARGE figures? Straight lines in some form?
Maybe echo quilting each sqare with narrow lines? Thread in which color?
And quilting the borders?

I'm very exited to hear your opinion about this one in particular.


Fordi jeg er så glad for den her top og stolt af at ha' klaret min egen udfordring så godt (jaja, en gang imellem MÅ man vel ha' lov til at rose sig selv!!!!) - så er jeg hunderæd for at quilte den. Bange for at ødelægge den. Jeg kan simpelthen ikke 'se' hvilket quiltemønster der vil være godt til den her.
Men ingen stipling her. Overhovedet. Jeg har vetoret her;-)
Noget geometrisk måske? Trekanter? Store figurer? Linjer af en art?
Ekko-quiltning af hver blok i firkanter? Men hvor tæt? Og trådfarve?
Og quiltning af kanterne?

Jeg er meget, meget spændt på at høre jeres mening - især om denne sidste UFO.**********

Thank you so much for participating in this 5-days of UFO-help
Tak fordi I har hjulpet mig gennem disse 5 for mig intense dage. Tak for alle input, gode idéer og allermest tak for jeres oprigtige og ærlige mening, som I har brugt tid på at fortælle mig.
For mange år siden fattede jeg ikke en bønne når quiltere omtalte deres quilts som deres 'børn' - i dag har jeg ingen problemer med at forstå det;-)

Rosa

10 kommentarer:

Bente-I like to QuiltBlog sagde ...

Hej Rosa,
dit stof lager er en drøm, en vidunderlig drøm!!! Tænk at kunne sy sådan en smuk quilt af stoffer fra lageret, wow!!!
Toppen er bare så flot og kanten hel perfekt!
ang. quilteforslag, så er jeg nødt til at tænke lidt over det, jeg går ud fra at du vil quilte på maskinen, da batikstoffer ikke er særlig sjove at håndquilte. Som du ved kan jeg sagten forestille mig at diagonale linjer ser flotte ud.
God weekend, det har været sjovt og en fornøjelse at "lege" med, allerede inde du viste hvad du udlodder!
kh
Bente

Grete sagde ...

Ja! Du ER virkelig glad i farger! Og jeg er enig i ditt selvskryt, denne toppen er flott! Den også, alle du har vist er flotte! Jeg er også meget glad i farger, så jeg har forelsket meg i alle!
Morsom kant du har begynt på, med de skråstilte kvadrater. En fin avslutning!
Ikke stiplequilting!? Noe geometrisk? Da ville jeg enten quiltet diagonalt gjennom alle blokkene minus kanten, og quiltet kvadrater rundt kvadratene i kanten, eller quiltet kvadrater, kanskje skråstilte, i det midterste stoffet på blokkene i midten og rettstilte rundt kvadratene i rammekanten. På den måten "bindes" motivene med rette og skråstilte sammen.
Har du virkelig tenkt å slutte å legge ut utfordringer nå? Dette er interessant, morsomt å lese alle de forskjellige forslagene du får. Det er ikke bare du som får ideer, det får jeg også, og sikkert de andre leserne dine også. Er spent på trekningen av premiene i morgen! Jeg håper......!

Rosa sagde ...

Der er faktisk kun et par enkelte 'rigtige' batikstykker i, resten er 'look-a-likes'. Og de er alle rester, som jeg har puslet med (det var FØR alle mulige stoffer begyndte at invadere mit hjem haha!)

Grete: jeg er vild med ordet 'selvskryt'. Det må vi gøre noget mere!!
Det er slet ikke umuligt at der kommer flere udfordringer - jeg har flere projekter, hvor jeg trænger til hjælp og inspiration. Dejligt at andre også bliver inspireret af svarene her *s*

Helle sagde ...

Nøjjrrrr hvor er den flot :-) Er vildt imponeret og kan godt forstå du er meget sstolt over den...er aldeles vild med kanten! Pyh ha...denne ville jeg ikke ane hvordan man skulle quilte. Jeg havde jo nok bare stiplet, som jeg syntes er flot - og med en nuetral farver så quiltningen ikke blev gennemtrængene. Men ideen om de geometriske quiltninger syntes jeg kunne være flot - og ville nok quilte i forskellige farver overalt. Knus

patchworker sagde ...

Åh. hvor er den smuk, sikken farvesammensætning. Nej absolut ingen stipling på den, det ville være overlagt mord, men den skal jo hænge sammen.
Hvis det var min (det ville jeg ønske) ville jeg quilte med usynlig polyestertråd i sømrummene, den quilting, som kaldes stitch in the ditch, med en farvet undertråd, som passer til bagsiden.
Tak Rosa, for at lave denne sjove konkurrence. Jeg har ligefrem glædet mig til at se dit næste projekt.
Hilsen Esther

Wendy sagde ...

I'd be tempted to do a square spiral on each of the squares.

Annelise sagde ...

Jeg har kigget meget længe på den fantastiske quilt, og jeg kan godt forstå, du gerne vil have den helt rigtige quiltning.

Hvis den skal håndquiltes, tror jeg, det kunne se flot ud at quilte 2 mm fra yderkanten i de sorte felter - evt. med farveskiftende tråd - eller er det det, du kalder for stiplequiltning? Så er den metode jo udelukket.

Hvis quiltningen ikke skal dominere, kunne en quiltning med usynlig tråd direkte i sømmene - men ikke sømmene inde i den enkelte blok.

Jeg glæder mig til at se, hvad du finder på! Held og lykke med projekterne.

Anonym sagde ...

Hej Rosa.

Aller først så ved jeg ikke hvad stipling betyder så hvis jeg foreslår det så beklager jeg meget.

Jeg ville vælge en sort tråd og køre helt stringent frem lige gennem samtlige hjørner i alle firkanter ( fra kant i den ene side og på skrå over til fjerneste kant ) og så der dannes et diagonalt mønster , det vil fremhæve dine firkanten - men samtidig vil det være på skrå - hvis du ved hvad jeg mener.

Selve kanten ville jeg quilte rundt om dine små firkanter.

En flot quilt.

Mange hilsner
Lone

Anonym sagde ...

PS.

Jeg synes det er rigtig sjovt med en Give Away på denne måde - det er spændende at se hvad du har lavet og hvad andre quiltere har af ideer og forslag .

Lav endelig sådan noget igen, der behøver ikke være præmier med blot vis frem og spørg efter ideer.

Jeg har først svaret samlet idag da jeg lige skulle bruge lidt tid til at overveje og formulere hvad jeg tænkte om dine toppes muligheder.

Mange hilsner
Lone

lone nygaard sagde ...

OK jeg havde tidligere skrevet et indlæg - men jeg kan ikke se det - måske det er faldet væk - men jeg foreslog dig at quilte diagonalet fra hjørne til hjørne - men ikke ind i de sorte felter - disse ville jeg quilte udenom - det kunne for mig at se skabe en virkning som at kigge ned i et dyb.
Men mange tak for en sjov leg og rigtig meget held og lykke i det videre arbejde. Hilsen Lone Nygaard