marts 29, 2012

Practicing shading


Photo from book
Above a photo I took from the book showing the flower I'm making praticing shading.

Piece of linen with different flowers drawn and one flower almost done.
I took care to make a reasonable space between the motifs - I might use those small embroideries for some small projects some day so it is nice to have a seam allowance.Making the leaves. This is my first try ever with 1 strand of DMC. It feels very different from embroidering crewel with wool and I feel way out of my comfort zone here. Also I have to make do with the colors from my stash, something I'm not that comfortable doing.

Below is the finished flower.
Several things does not work. The outline of the pattern is visible several places although I did a split stitch as recommended in the book. But it is difficult to 'split' only 1 strand of DMC - maybe a stem stitch would have worked better.
Der er temmelig mange ting her, som ikke fungerer.

Nogle steder kan man se optegningslinjer. Jeg har faktisk syet en split stitch rundt om alle bladene ovenpå optegningslinjerne - og den split stitch er virkelig svær når man kun syr med 1 tråd. Dels er det svært at 'splitte' den og dels dækker den ikke så godt optegningslinjerne. Med kun 1 tråd vil jeg hellere lave en evt. to rækker 'running stitch' - dels er de lettere og dels ligger de mere fladt og dækker linjerne bedre.

Blomsterknoppen i midten - næsten skjult af de franske knuder - er lavet som et 'padded satin stitch' og skulle laves efter kronbladene var broderet. Det var svært at få den til at syne af noget - og det var som om der ikke rigtig var plads til den - en anden gang vil jeg lave den som det første. De franske knuder gik fint, de er nemme at placere og gode at gemme til sidst.

Farverne på kronbladene er rimeligt gode men ikke på bladene, hvor der også er nogle meget lange tråde, som ikke ligger fladt men nærmest ovenpå de andre tråde. Det gir' et 'knækket' udtryk og ser unaturligt ud. Der er også nogle ret ujævne tråde på det højre kronblad tæt på blomsterknoppen.

Det er helt utroligt så meget bedre jeg kan se alle 'fejlene' ved at blæse fotografierne op i stor størrelse

Ingen kommentarer: