marts 30, 2012

Can fabric change your personality?

Gennem et par år har jeg samlet og købt feedsack stoffer - reproduktioner fra 30'rne.

Hvorfor aner jeg virkelig ikke!! - jeg er helt klart til moderne designs og stærke farver - men det er som om de 'drager'. Jeg er overbevist om, at fabrikanterne har ansat skumle personer med umådeligt stærke og mørke kræfter til at forhexe hver eneste stofrulle der forlader fabrikkerne. Skam få dem!!

Hver gang jeg har købt lidt online, så fortyder jeg omgående og når så pakken kommer så blir' jeg så uendelig glad og sød og omgængelig - en helt anden person faktisk. Så ulig mig. Uhyggeligt!

Jeg begynder helt urealistisk at drømme om at lave en masse babyquilts og masser af applikationer - jeg får rengøringsvanvid og vasker mine linealer, skæremåtte og -knive og støver symaskinen af. Jeg har også lagt mærke til, at jeg får uhyggelige drømme om at lave forklæder (YAK!!), sommerbluser med små violblomster (YAK!!) og for at det ikke skal være løgn, så får jeg en ubændig lyst til at lave mormor-mad de dage, hvor de feed-sack stoffer ankommer.

Hva' katten sker der??

Faktum er at jeg egentlig ikke ka' li' ret mange af de der traditionelle blokke i nuttede og sukkersøde stoffer. Men jeg laver dem og køber stofferne - og jeg fatter det ikke.
Jeg ER virkelig ikke nogen stor fan af det 'nuttede' men alligevel sidder jeg og fifler med det.

Jeg har syet Dresden Plates i flere år nu, når jeg vel at mærke ikke har haft gang i noget 'moderne' - i sofaen, til tv - på togrejser - på færger - i venteværelser - og selv om det er langsommeligt, så er der sket fremskridt.
Jeg har nu fået lavet 15 af disse:Photo by me

I have bought and collected feed-sack fabric now for a couple of years.

And I have NO no idea why!!!???
I'm definately more hooked on strong colors and modern fabric prints, but those feed-sack fabrics sort of trick me into buying them. I'm sure the manufacturers have cast a spell on them because I keep buying them, then immediately regretting it when I hit the 'buy'-button and then.... when they arrive I change personality.

Yep! I get sweet, nice and very caring and domestic, I clean my rulers and cutting mat and dust my sewingmachine. I have horrible dreams of making aprons (YUK!!) and summer dresses with small daisy prints, babyquilts with monkeys and little cars on them and lots of applikeé. I have even noticed, that the days these fabrics arrive, I get this strange urge to cook granny-food! 

What is happening??

This has over the years made me handpiece some Dresden Plates when I had nothing more modern to do - a pattern that I don't really like - but what can one do when one is verhext?

15 made till now.
And they will be applikeéd on white background squares with applikeéd stems and small flowers growing up along the rows.
It can't be any more cute than that.

*sigh*
I must suffer from some rare, unknown quilt-related disease;-)


Photo by me


Dresden Plates i røde, hvide og sorte mønstre og farver.

Jeg har tænkt mig at applikere dem på hvidt baggrundsstof.
Og jeg har tænkt mig at applikere ranker med små blomster op gennem rækkerne.

Det kan vel nærmest ikke blive mere nuttet, vel?

(er der noget, der hedder "Quilter-syge"?)

6 kommentarer:

karen sagde ...

it's a good disease to have I would say!

Grete sagde ...

Å være stoffavhengig -av de fargerike, flotte stoffene, -like å stryke på og beundre våre skatter, skjære og sy, quilte, det er vel en helsebringende "sykdom" som ikke trenger lege- eller psykologhjelp!
Så tålmodig du er som syr Dresden plate!

Bente-I like to QuiltBlog sagde ...

Tak Rosa,
jeg har lige moret mig kosteligt over din post *lol*
Jeg kan godt lide din Dresdner Plates, men jeg er alså også mere til KF og lignende... -selvom jeg af egen erfaring ved at man virklig ændre stofsmag i løbet af årene og i bund og grund helst vil eje dem alle ☺
God weekend!
kh
Bente

patchworker sagde ...

Som du kan beskrive det Rosa :-))), den alligevel dejlige svaghed, vi stofafhænge lider af. Jeg tror den er sund for alt andet end lige pengepungen ;-))))
Hilsen Esther

karen sagde ...

just stopping by to say an Easter hello!!

Rosa sagde ...

Thank you, Karen.
A happy Easter to you too and to everyone else:-))